Over Frieda Verheijen

studie-atelier-frieda

Het Studie Atelier wordt geleid door Frieda Verheijen. De praktijk is voortgekomen uit haar liefde voor het onderwijs.

Mijn hart ligt bij interactie met mensen. Kinderen, studenten en volwassen onderwijzen en begeleiden om ze verder te helpen. De passie voor het lesgeven ervoer ik al op jonge leeftijd. Direct na het behalen van de Pabo stond ik voor de klas. Mijn eerste school betrof De Bijenkorf in Houten.

Uitdaging

Een uitdaging diende zich aan met werken en bouwen aan startschool De Plantage in een nieuwbouwwijk in Houten-Zuid. Daar heb ik 17 jaar lang met veel plezier gewerkt. Eerst als leerkracht van de groepen 3 tot en met  8, later als intern begeleider. Altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging volgde ik de masteropleiding intern begeleider. Dat betekende niet meer voor de klas staan, maar zorgen voor kinderen en hun problemen oplossen. Als moeder van twee kinderen heb ik zelf ervaren wat het betekent als het functioneren van een kind op school niet verloopt zoals je wenst.

Zelfvertrouwen

In 2018 heb ik het basisonderwijs verlaten en ben ik met pensioen gegaan. De hectiek en de werkdruk van de dagelijkse praktijk miste ik niet. Wel miste ik het contact met de kinderen. Met het Studie Atelier ben ik weer terug aan de basis van het onderwijs: lesgeven! Ik ben begaan met kinderen die problemen ervaren met leren en studeren. Ze kunnen zich onzeker gaan voelen als ze niet goed kunnen spellen, lezen of rekenen. Het zelfvertrouwen neemt af en ze lopen vast.

Studenten en volwassenen

Ook studenten en volwassenen kunnen bij het Studie Atelier terecht om hun vaardigheden op het gebied van studeren en kennisverwerking te ontwikkelen. De cursus speed-reading leert de cursist in korte tijd grote hoeveelheden informatie op te nemen. Door snelleestechnieken en oefeningen wordt het leestempo verdubbeld. Dat levert enorme tijdwinst op.

Energie en inspiratie

Het aanreiken van tools waarmee kinderen, studenten en volwassenen verder kunnen met hun studie en werk is heel dankbaar werk en geeft me energie. Mijn inspiratie haal ik uit de mensen die ik begeleid. Daar stem ik mijn werk op af. Kinderen willen gezien worden en aandacht krijgen. Ze moeten zich veilig voelen. Onder die condities gaan ze vanzelf beter leren en krijgt het zelfvertrouwen een geweldige boost. Daarmee win je een wereld.

Mijn werkervaring

Jamaracoach 2016
Marte Meo Colleague trainer 2016
“BOUW” coördinator 2014
Trainer “snel leren = leuk leren” 2014
Professioneel omgaan met hoogbegaafde leerlingen PO 2008
Leerkracht Speciaal Onderwijs 2006
Intern Begeleider 2006
Trainer Sociale Vaardigheden 2005
Coach 2004
Leraar Basis Onderwijs 1996

‘Het is heel dankbaar werk om kinderen de tools aan te reiken waarmee ze weer zelfvertrouwen krijgen.’

Frieda Verheijen – Studie Atelier

Neem contact op

Wilt u weten wat het Studie Atelier voor uw kind of uzelf kan betekenen? Vul het formulier in of bel ons.

06 23 22 98 52